eksamensangst

5 gode råd mod eksamensangst

Herunder er nogle gode råd og tips til dig der døjer med eksamensangst, og ønsker at dæmpe den.

  1. Dyrk motion i dagene optil. Når du dyrker motion udskilles endorfiner i kroppen, de virker opløftende og dæmper angst og stress. Så du kan gå, cykle, løbe og lignende hvis du mærker nervøsiteten komme snigende.
  2. Forestil dig selv og visualiser dig selv i eksamenssituationen, hvor du klarer dig rigtig godt. Se dig selv være glad og have overskud. Lav denne visualisering dagligt i dagene optil eksamen, hvor du forestiller dig at det går langt ud over forventning. Mærk hvordan det føles at være i denne dejlige forestilling om at det går super godt. Disse følelser vil berolige dig og sænke dit alarmberedskab markant. Selvhypnose, som dette, er fantastisk effektiv til at frembringe en positiv følelse af selvtillid, ist. for angst og bekymringer.
  3. Power positioner. Stil dig med hænderne i siden, let spredte ben, rank ryg og oprejst pande. Der sker det magiske at det påvirker dine hormoner i kroppen. Det er vigtigt at du står der et stykke tid, gerne nogle minutter eller mere, indtil du kan mærke der sker noget i kroppen. Du kan også stille dig foran spejlet med armende i vejret og giv dig selv positive forslag. Sig f.eks. “Jeg er fantastisk”
  4. Berolig dig selv med din vejrtrækning. lær 4-7-8 øvelsen Ved at trække vejret dybt og kontrolleret kan du stimulere det parasympatiske nervesystem, som reducerer stresshormoner i kroppen og sænker dit blodtryk. Desuden kan øvelsen hjælpe med at øge dit fokus og opmærksomhed. Din vejrtrækning kan have stor indflydelse på din mentale og fysiske sundhed.
  5. Gør opmærksom på at du er nervøs når du skal eksamineres. Lærer, sensor eller eksaminator ved at det er en udfordring for flere. De er forstående og ønsker dig alt det bedste. Det kan formodentligt lette presset og give dig tid til at tænke dig om, inden du svarer på spørgsmål.

Hjælp til eksamensangst

Har du brug for ekstra hjælp, så tøv ikke med at tage kontakt til mig. Jeg kan hjælpe dig med at dæmpe angsten, så du kan være langt mere rolig og tryg ved eksamen. Hvis du lider af eksamensangst, kan professionel hjælp være afgørende for at håndtere denne udfordring. Jeg kan som uddannet hypnoterapeut hjælpe dig og tilpasse hypnosesessionerne til dine individuelle behov og udfordringer. Gennem hypnoseterapi kan du lære at tackle de negative tanker og bekymringer, der opstår i forbindelse med eksamen, og opnå en dybere følelse af ro og selvtillid. Det gør en stor forskel på din præstation når du slapper mere af, og hjernen ikke blokerer for din viden fordi den er i alarmberedskab.

Du kan også lytte til en hypnose lydfil mod eksamens angst, eller flere andre lydfiler. Find dem her.

Hypnose lydfil mod eksamensangst. Kun 150 kr.

Hypnose lydfil mod eksamensangst

Hypnose lydfil mod eksamensangst

Lider du af eksamensangst og er bange for at den sorte klap skal gå ned, eller at du bliver alt for nervøs. Få mere ro og overskud med denne lydfil. Få hjælp til at reducere eksamensangst, og skabe en mere afslappet og positiv tilstand.

Læs mere om eksamensangst

Rul til toppen