Hypnose mod angst

Oplever du angst, som hæmmer dig og forhindrer dig i at gøre det du gerne vil, eller fylder den negativt i din hverdag? Jeg kan hjælpe dig med hypnose mod angst.

hypnose mod angst

Angst er en vigtig følelse i forhold til at beskytte os selv imod fare. Hvis vi ikke havde denne følelse, ville vi som race aldrig have overlevet. Fysisk sker der det at kroppen får et ordentligt skud adrenalin, og derved sættes kroppen i alarmberedskab. Den fortæller os, at vi skal tage stilling til om vi skal kæmpe, flygte eller ”fryse”. Angsten sikrer, at man reagerer hurtigt og instinktivt, og at man f.eks. flygter, forsvarer sig eller “fryser”, når man føler sig truet. Alarmberedskab er en tilstand, som vi kun skal være i for en kort stund, da den slider på kroppen, sindet og vores energi.

Typer af angst

Der findes mange forskellige former for angst f.eks:

 • Socialangst
 • Panikangst
 • Præstationsangst
 • Sygdomsangst
 • Separationsangst
 • Angsten for at miste
 • Angsten for at være alene
 • Tandlægeskræk
 • Eksamensangst
 • Flyskræk
 • OCD

Hvad er OCD?

Læs mere om hypnose mod fobier

Slip angsten og få ro og balance med hypnose

Angstforeningen.dk

Når angsten fylder

Mennesker der oplever, at angsten fylder på en uhensigtsmæssig måde i deres liv, er ofte i konstant alarmberedskab med deraf følgende træthed, ked-af-det-hed, manglende koncentration og hukommelse osv.

Angsten kan sætte sig i kroppen, som fysiske symptomer som f.eks. hjertebanken, rysteture, åndenød og besvær med at trække vejret. Trykken i brystet, uro i kroppen, hedeture, svimmelhed, søvnbesvær mm.

Hypnose mod angst er effektivt, da vi går ind og arbejder med det underbevidste sind, så kroppen ikke fejltolker ufarlige situationer og er i alarmberedskab hele tiden.

Det er forholdsvis simpelt at dæmpe for alarmberedskabet igen. Det får du værktøjer til allerede i 1. session. For en dybere og længerevarende effekt kræver det flere sessioner, hvor der arbejdes med årsagen til angsten.

hypnose virker mod angst

Tidligere oplevelser med angst

Angsttilstanden er oftest udløst af tidligere oplevelser med angst, og kan stamme helt tilbage fra barndommen, hvis der f.eks. ligger tidligere oplevelser, som ikke er følelsesmæssigt forløste. Hypnosetilstanden giver adgang til det underbevidste sind. Det er der, hvor vores oplevelser er lagret og derfor også der, hvor problemet kan løses. Når hypnoseterapi er så effektivt imod angst, skyldes det at vi opløser eller rettere forløser angsten, der hvor den startede.

Det typiske antal behandlinger for angst er ca. 3-5 sessioner.

Virker hypnose på alle?

Langt de fleste kan hypnotiseres i den dybde der er behov for under hypnoterapi. Nogle mennesker er mere modtagelige for hypnose end andre. Ca. 10 % er meget hypnotiserbare, det er dem man ser på scenen til hypnoseshow. 10 % har svært ved at blive hypnotiseret. Personer, der er åbne for forslag og har tillid til terapeuten, har tendens til at have bedre resultater med hypnose.

Gratis hypnose lydfil mod angst

Herunder har du en hypnose lydfil mod angst og stress. Den er lavet som et supplement til dit forløb hos Joy of life.

Kan hypnose kurere angst? – Samvirke

Socialangst

Socialangst kan påvirke og hæmme ens handlen og gøren utrolig meget. Så meget at det kan være svært at få en hverdag til at hænge sammen. Hvad enten det er skolen, arbejdet, familien eller andre sociale relationer der bliver udfordret. 7 % af befolkningen udvikler socialangst på et tidspunkt i deres liv.

Panikangst

Panikangst er en alvorlig angstlidelse, der ofte kommer som pludselige og intense panikanfald. Disse panikanfald kan føre til en overvældende frygt og fysisk ubehag, samtidig med symptomer som hjertebanken, øget svedproduktion, rysten, åndenød og følelsen af at miste kontrollen. Panikangst kan have en stor indvirkning på dagligdagen og kan føre til undgåelse af situationer eller steder, der forbindes med panikanfaldene.

Præstationsangst

Præstationsangst er angsten for ikke at kunne præstere. Den opstår i forbindelse med forestående opgaver eller optrædener, hvor en person føler sig under pres for at præstere godt. Det kan vise sig som nervøsitet, øget svedproduktion, hjertebanken, rødmen, ondt i maven og generelt ubehag i kroppen, frygt for fejl eller bekymring for at blive vurderet negativt af andre. Præstationsangst kan opstå i forskellige sammenhænge, såsom i skolen, på arbejde, i sociale situationer eller under offentlige optrædener. Det er vigtigt at huske, at præstationsangst er almindelig, og at mange mennesker oplever det på et tidspunkt i deres liv.

Sygdomsangst

Sygdomsangst, også kendt som hypokondri, er en angstlidelse, hvor en person er overbevist om, at de har en alvorlig sygdom, på trods af manglende objektive beviser eller milde symptomer. Personer med sygdomsangst oplever ofte intens bekymring for deres helbred, konstante tanker om potentielle sygdomme og hyppige medicinske undersøgelser, selv når læger ikke finder nogen tegn på alvorlig sygdom.

Separationsangst

Separationsangst er en lidelse, der ofte begynder i barndommen og fortsætter ind i voksenlivet. Den er karakteriseret ved en overvældende frygt eller angst i forbindelse med at blive adskilt fra nære pårørende eller kære. Dette kan resultere i bekymring, nervøsitet eller endda panikanfald, når en person de er følelsesmæssigt knyttet til, er væk fra dem. Såsom forældre, kæreste, ægtefælle eller børn.

Angsten for at miste

Angsten for at miste er en dyb og vedvarende frygt for at miste en elsket person. Det kan være meget skræmmende at gå med angsten for at miste sit barn, en forælder, eller andre i familien. Mennesket er et socialt væsen, som trives i og har behov for tætte relationer. Denne form for angst kan resultere i vedvarende bekymringer og tankemylder. Hvis tanken om at miste ofte holder en vågen om natten for ting man ikke kan gøre noget ved, eller hvis angsten gentagne gange bliver til svedige håndflader, hjertebanken eller stakåndethed, så vil det være en god ide at søge hjælp.

Angsten for at være alene

Angsten for at være alene er en tilstand hvor personer kan føle sig overvældet af frygt, når de er alene. Denne form for angst kan føre til at personen forsøger at undgå at være alene for enhver pris, selvom det betyder at der opretholdes usunde eller skadelige relationer. En person kan opleve intens frygt blot ved tanken om at være alene eller væk fra andre. Dette kan blive et problem, hvis man ikke kan føre et normalt liv uden at have folk omkring sig. 

Tandlægeskræk

Tandlægeskræk er en udbredt form for angst, der involverer frygt for tandlægebesøg eller tandbehandling. Mennesker med tandlægeskræk kan opleve intens nervøsitet, angst eller endda paniksymptomer før eller under tandlægebesøg. Dette kan resultere i den nødvendig tandpleje undgås. Hvilket kan have negative konsekvenser for mundhygiejnens sundhed, herunder tænder og tandkød.

TV2 artikel omkring tandlæger der bruger hypnose

Hypnose lydfil mod tandlægeskræk

Herunder har du en hypnose lydfil mod tandlægeskræk. Den er lavet som et supplement til dit forløb hos Joy of life, eller hvis du selv vil dæmpe din angst inden dit tandlægebesøg.

Sørg for at der er ro omkring dig, så du kan være helt uforstyrret, og få mest muligt ud af hypnosen. Lyt til den dagligt imellem sessionerne eller 1-2 uger inden dit tandlægebesøg. Bare lev dig ind i den så godt du kan og forestil dig selv værende fri for din tandlægeskræk. Den hjælper med at skabe en mere afslappet og positiv tilstand.

Hypnose lydfil mod tandlægeskræk
Selvhypnose lydfil mod tandlægeskræk

Du har mulighed for at købe lydfilerne, så du ikke bliver forstyrret af reklamer. Se her!

Eksamensangst

Eksamensangst er en almindelig form for præstationsangst, der påvirker mange studerende, og kan følge med ind i voksenlivet. Den opstår i forbindelse med eksamener eller vurderinger og viser sig som intens frygt, nervøsitet eller angst. Symptomer kan være rysten, hjertebanken, hukommelsestab og at det er svært at koncentrere sig. Eksamensangst påvirker præstationen negativt.

Flyskræk

Flyskræk er en angst, der opstår i forbindelse med flyveture, eller ved nærtstående flyrejser. Personer med flyskræk kan opleve intense symptomer som hjertebanken, svedeture, angst og panikanfald, når de står over for en flyrejse. Denne frygt kan begrænse deres evne til at nyde ferier eller udføre nødvendige forretningsrejser.

OCD

Obsessive Compulsive Disorder, også kendt som OCD, er en lidelse, der påvirker ca. 100.000 mennesker i Danmark. Kendetegnene er gentagne, uønskede tanker og tvangshandlinger, der kan have en stor indvirkning på en persons liv. Personer med OCD oplever intens angst og stress på grund af deres tvangstanker, hvilket fører til behovet for at udføre tvangsmæssige handlinger eller ritualer for at lindre denne angst.

Book en gratis tlf. samtale her

Hos Joy of life er mit mål at hjælpe dig med at slippe angsten, så du kan få kontrollen tilbage og føle dig mere fri. Hypnose er en kraftfuld metode til at dæmpe angst og opnå mere ro og balance i dig selv. Samt give dig selvtilliden til at udforske verden uden begrænsninger. Jeg er her for at guide dig på din vej til at blive langt mere rolig og fri. Kontakt mig i dag for at starte din positive forandring og begynde at opleve verden uden frygt.

Amygala

Amygdala

Amygdala er en lille mandelformet struktur i hjernen, der spiller en central rolle i behandlingen af følelser og regulering af især frygt og angst …
| | angst
eksamensangst

5 gode råd mod eksamensangst

Her får du gode råd og tips. Det er til dig der døjer med eksamensangst og ønsker at dæmpe den. Start i dag og få roen tilbage …
| | angst
The cave you fear to enter, holds the tresure you seek.

Lad ikke frygten stoppe dine mål og drømme!

Det kræver mod at skabe positiv forandring i dit liv og træde ud i vækst. Uanset hvad du ønsker …
| | angst, hypnoterapi
Rul til toppen